I dzień (konferencja) | Sound Garden Hotel

8.00 - 9.00
Prezentacja
Rejestracja
9.00 - 9.10
Prezentacja
Otwarcie konferencji i powitanie uczestników
Dyrektor Programowy
Evention
9.10 - 10.05

Sesja plenarna

9.10 - 9.30 | 20min
Prezentacja
Śmiertelnie skuteczne techniki, taktyki i procedury w cyber obronie
Global Head Of Cyber Defense
Ferrero
9.30 - 9.50 | 20min
Prezentacja
Temat prezentacji pojawi się wkrótce
9.50 - 10.05 | 15min
Prezentacja
Różne działania, wspólny cel – bezpieczeństwo Banku we współpracy Zespołów Blue i Red
Kierownik Zespołu Security Testing
BNP Paribas
Head of CERT
BNP Paribas
Senior SOC Engineer
BNP Paribas
10.05 - 10.35

Przerwa kawowa i przygotowanie poligonu

10.35 - 13.35

Cyber Range Simspace

Czym jest CyberPoligon?

To interaktywna rywalizacja, gdzie będziesz mógł na własnej skórze przetestować swoje umiejętności w roli Blue lub Red Team. CyberPoligon umożliwi Ci modelowanie własnego środowiska produkcyjnego, dając szansę na prawdziwy trening, wprowadzając swoje zabezpieczenia, jednocześnie emulując realistyczne zachowania użytkowników. Możesz wziąć udział w CyberPoligonie indywidualnie lub drużynowo, gdzie podzielisz się swoją wiedzą i doświadczeniem w realizacji wspólnych celów.

Najważniejsze informacje:

  • Rozgrywka odbędzie się 19 czerwca, w trakcie 1 dnia #IncidentBusters. Będzie trwała ok. 3 godzin na platformie SimSpace.
  • Wydarzenie składa się z wyzwań przygotowanych dla zespołów niebieskich.
  • To wydarzenie wirtualne, które zapewnia anonimowość zarówno indywidualnych uczestników, jak i organizacji.
  • Korzystając z Automatyzowanej Platformy Ataku SimSpace (SAAP), będziesz miał za zadanie zidentyfikować i obronić się przed symulowanymi atakami ze świata rzeczywistego.

Nie przegap tej wyjątkowej szansy na sprawdzenie swoich umiejętności w bezpiecznym i kontrolowanym środowisku!

13.35 - 14.05

Obiad

14.05 - 15.40

Sesje równoległe

Sesja I
Sesja II
Sesja I
14.05 - 14.25 | 20min
Prezentacja
Ransomware as a Service (RaaS):Threat Hunting Case Study
Founder
Unity Cyber Collective
Sesja II
14.05 - 14.25 | 20min
Prezentacja
Kiedy Help Desk nie widzi... a Rosja atakuje DDoS'em
Information Orgizational Security Manager
Lacroix
Sesja I
14.30 - 14.50 | 20min
Prezentacja
Temat wystąpienia pojawi się wkrótce
Sesja II
14.30 - 14.50 | 20min
Prezentacja
Jak 7 osób przywróciło od postaw, bez grama dokumentacji, działanie firmy o międzynarodowym zasięgu
CEO
Boat Systems
CEO
Boat Systems
Sesja I
14.55 - 15.15 | 20min
Prezentacja
Aktywna obrona jako podstawa lepszego rozumienia zagrożeń (w środowisku Linux)
CEO/Security Researcher
Defensive-Security
Sesja II
14.55 - 15.15 | 20min
Prezentacja
Książe mobilnego malware - rozdział ostatni
Analityk
CSIRT KNF
Sesja I
15.20 - 15.40 | 20min
Prezentacja
ICS4ICS – kompleksowy model zarzadzania incydentami przemysłowymi
Product Cyber Security Expert | Governance & Compliance Corporate Technology Office
Woodward Inc.
Sesja II
15.20 - 15.40 | 20min
Prezentacja
Temat wystąpienia pojawi się wkrótce
15.40 - 16.10

Przerwa kawowa

16.10 - 16.55

Fora praktyków (Grupy robocze)

Uczestnicy wybierają zespoły robocze, w których chcą pracować. Efektem prac grup będą podsumowania napisane przez prowadzących grupy zawierające wnioski, dobre praktyki oraz rekomendacje.

1.
Grupa 1
Fora Praktyków
Droga od SIEM do SOAR, przyszłość rozwiązań SIEM i ich obecne słabości
2.
Grupa 2
Fora Praktyków
Metody i techniki skutecznego reagowania na ataki ransomware
3.
Grupa 3
Fora Praktyków
Narzędzia Threat Intelligence i ich wykorzystanie w SOC
4.
Grupa 4
Fora Praktyków
Temat zostanie opublikowany wkrótce
5.
Grupa 5
Fora Praktyków
Automatyzacja w cyberbezpieczeństwie i autonomiczny SOC – co automatyzować i w jaki sposób, by było to efektywne i służyło wszystkim?
16.55 - 17.30

Sesja plenarna

16.55 - 17.25 | 30min
Prezentacja
In LLM we trust - czy można wierzyć systemom opartym o LLMy?
Ekspert ds. cyberbezpieczeństwa
Ekspert ds. cyberbezpieczeństwa
17.25 - 17.30 | 5min
Prezentacja
Podsumowanie i zakończenie I dnia konferencji
Dyrektor Programowy
Evention
17.30 - 19.00

Networking i koktajl

II dzień (warsztaty) | online, platforma Zoom

Szczegóły warsztatów pojawią się wkrótce

© 2024 | Strona korzysta z plików cookies. Przeglądanie strony oznacza akceptację.